Onderzoek dodelijke schietpartij loopt volop

maandag 28 september 2015

Heerlen - Het onderzoek naar de toedracht van de dodelijke schietpartij waarbij vrijdagavond een 30-jarige man uit Brunssum om het leven kwam is in volle gang. De politie houdt rekening met een gerichte actie. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er vermoedelijk met een automatisch wapen is geschoten. Over het motief is nog niet meer informatie bekend.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het slachtoffer samen met een bijrijder in zijn auto zat toen hij vanuit Brunssum vanaf de Torenstraat, Reinstraat en Akerstraat enkele honderden meters werd achtervolgd door een Volkswagen Golf. Daarbij werden zij meerdere malen beschoten. De achtervolging eindigde bij de rotonde Akerstraat met de Heerenweg in Heerlen. Agenten troffen het overleden slachtoffer aan in een nabijgelegen tuin.

De bijrijder wist te ontkomen en hield een willekeurige voorbijganger aan die hem naar het ziekenhuis bracht. Na behandeling in het ziekenhuis is hij overgebracht naar het politiebureau. De recherche komt graag in contact met deze voorbijganger, deze heeft zich nog niet gemeld. Deze passant reed in een Renault Clio.

De recherche heeft een onderzoeksteam van zo’n 20 rechercheurs op de zaak gezet. Het sporenonderzoek in de omgeving van de Heerenweg is zaterdagavond afgerond. Er werden enkele wegen afgesloten om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er precies gebeurd is.

 

Wie de achtervolging heeft zien gebeuren of andere informatie heeft die van belang is voor het onderzoek, wordt dringend gevraagd te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron: politie.nl | Categorie: schietpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kerkrade | 112 alarmeringen Kerkrade | Goedkoop Tanken in Kerkrade | Supermarkten in Kerkrade | Weerbericht Kerkrade