Waarschuwing voor postenveloppen met verdovende middelen

woensdag 10 juni 2015

Heerlen - Naar aanleiding van postenveloppen met (kinder)DVD's die gevuld waren met verdovende middelen is de politie een onderzoek naar de herkomst gestart. Daarnaast wil zij burgers alert maken hierop om te voorkomen dat kinderen dit abusievelijk innemen.

Zaterdag 30 mei werden bij een pand aan de Coriovallumstraattwee postenveloppen bezorgd, die na opening door politieagenten gevuld bleken tezijn met dvd's met verdovende middelen. De goederen zijn in beslag genomen en depolitie is een onderzoek gestart. Enkele dagen later werden nogmaals tweepostenveloppen op hetzelfde adres bezorgd. Beide partijen zijn momenteel inonderzoek bij medewerkers van de Forensische Opsporing.

Op 9 juni meldde een ondernemer van een winkel aan deWannerstraat zich bij de politie, nadat deze vier postenveloppen metkinderspellen- en films ook voorzien van verdovende middelen werden afgeleverd.Ook deze worden door de politie meegenomen in het onderzoek naar de herkomst vande goederen.Uit voorzorg wil de politie ouders/verzorgers alert maken op deverpakkingen van de DVD's. Dit omdat kinderen mogelijk de postenveloppen kunnenaantreffen en de inhoud hiervan zouden kunnen aanzien voor snoepgoed. In overlegmet de Officier van Justitie is daarom besloten om gezien het mogelijkegezondheidsrisico voor kinderen, om hieraan aandacht te geven richting media enpubliek. Mocht u een enveloppe met onbekende inhoud aantreffen dan is hetvriendelijk verzoek om contact op te nemen met de politie via 0900 - 88 44.

Voor zover bekend zijn de pakketten met verdovende middelen alsinhoud alleen aangetroffen in Heerlen. Desondanks willen wij het publiek breedattenderen om hierop alert te zijn en vooral zaken te melden bij de politie.

2015100265

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kerkrade | 112 alarmeringen Kerkrade | Goedkoop Tanken in Kerkrade | Supermarkten in Kerkrade | Weerbericht Kerkrade