Team Ondermijning Limburg treft hennepkwekerij in loods aan

maandag 31 augustus 2015

Eygelshoven - In een loods heeft de politie maandagmiddag meerdere zeecontainers aangetroffen die professioneel waren ingericht en actief in gebruik waren. Daarnaast is er een verdachte aangehouden.

Naar aanleiding van het recent aantreffen van synthetisch drugsafval in het buitengebied van Geulle en in een garagebox in Meerssen, is het Team Ondermijning Limburg gestart met een onderzoek naar de herkomst van de afvalstoffen. Dit leidde tot de aanhouding van in totaal drie verdachten. In Geulle werd een 23-jarige man aangehouden, in Meerssen werd de eigenaar van een garagebox aangehouden en tenslotte werd er maandag een 42-jarige inwoner van Heerlen aangehouden. Bij doorzoeking van de woning van de laatste verdachte, vond de politie aanwijzigingen die leidde naar de hennepplantage in een loods. In een loods aan de Bart van Slobbestraat in Eygelshoven, stonden een zestal zeecontainers die allen waren ingericht met een in gebruik zijnde hennepkwekerij. In totaal gaat hem om ongeveer 1.200 planten. De hennepplanten, containers en apparatuur worden in beslag genomen en geruimd. Er is sprake van diefstal elektriciteit en water. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. Team Ondermijning Limburg Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een gezamenlijke ge├»ntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland op het gebied van de georganiseerde hennepteelt, de productie van synthetische drugs (inclusief dumpingen van drugsafval) een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financi├źn, vergunningen en huisvesting. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden. Het Team Ondermijning Limburg werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kerkrade | 112 alarmeringen Kerkrade | Goedkoop Tanken in Kerkrade | Supermarkten in Kerkrade | Weerbericht Kerkrade