Grote hennepkwekerij in pand aangetroffen

woensdag 19 augustus 2015

Heerlen - De politie heeft woensdag een hennepkwekerij van ongeveer 4.000 planten aangetroffen in een pand aan de Heldevierlaan.

Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Depolitie kwam de kwekerij, die acht kelderruimtes in beslag nam, door onderzoekop het spoor. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Getuigen die informatiehebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 ? 88 44.

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u hetrisico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighoudenmet illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die dehennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaienop voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Georganiseerdecriminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen.Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit?Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld MisdaadAnoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

?Aanwezigheid van hennepgeur.

?Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast ofelektriciteitsaansluiting.

?Constant zoemend of ronkend geluid.

?Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan despecialepagina op deze website.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kerkrade | 112 alarmeringen Kerkrade | Goedkoop Tanken in Kerkrade | Supermarkten in Kerkrade | Weerbericht Kerkrade