Verbijstering en ongeloof na vonnis rechtbank

vrijdag 17 juli 2015

Heerlen - Met verbijstering hebben de eenheidsleiding Limburg en de korpsleiding vanmiddag kennisgenomen van het vonnis van de rechtbank waarin een collega tot twee jaar onvoorwaardelijke celstraf is veroordeeld. De uitspraak is des te opvallender omdat het Openbaar Ministerie vrijspraak had geist.

In augustus 2013 zag de collega van de aanhoudingseenheid zich gedwongen omzijn dienstwapen te gebruiken toen een auto op hem inreed. Dit vond plaats inHeerlen en had te maken met de aanhouding van een verdachte in een serieramkraken. De man die vervolgens door een politiekogel werd geraakt, zat alsbijrijder in de auto.

Aanvankelijk was er sprake van sepot op basis van het feit dat de collega hadgehandeld uit noodweer(exces). Hierop stapte de man die door de politiekogel wasgeraakt naar het gerechtshof in ?s-Hertogenbosch om alsnog vervolging af tedwingen. Het hof oordeelde eind vorig jaar dat de collega toch moest wordenvervolgd.

Ook de korpsleiding reageert met ongeloof op de uitspraak. ?Ik ben vreselijkteleurgesteld in het vonnis van de rechtbank?, aldus korpschef Gerard Bouman.'Zojuist heb ik nog gesproken met Gery Veldhuis, de chef van de EenheidLimburg,en ik heb hem aangegeven dat deze collega alle steun van onzeorganisatie kan verwachten die hij nodig heeft. We zullen dit vonnis uiteraardnauwkeurig bestuderen, maar wat mij betreft staat vast dat we dit vonnis gaanaanvechten tot aan de allerhoogste instantie.'

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kerkrade | 112 alarmeringen Kerkrade | Goedkoop Tanken in Kerkrade | Supermarkten in Kerkrade | Weerbericht Kerkrade