Drie aanhoudingen bij henneponderzoek

woensdag 2 september 2015

Heerlen - Bij een politieactie gericht op de aanpak van de productie van verdovende middelen zijn woensdag bij de doorzoeking van woningen in Heerlen en in Duitsland in totaal drie verdachten aangehouden.

Naar aanleiding van een lopend onderzoek van het Team Ondermijning naar de georganiseerde productie van verdovende middelen zijn in Heerlen zes woningen doorzocht. Het gaat om woningen aan de Parkweg, het Vrieheidepark, de Marshallsingel, de Schumanstraat, de Hendrik van Veldekestraat en de Joost van Vondelstraat. Daarnaast heeft de politie doorzoekingen gedaan in een woning en een ijssalon in het Duitse Gangelt en Geilenkirchen. De hoofdbewoner van de woning in Duitsland is evenals twee verdachten in Nederland gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. In één van de panden is een in werking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 300 planten aangetroffen. Alle planten en apparatuur zijn door de politie in beslaggenomen en zullen worden vernietigd. Bij de hennepplantage blijkt dat de stroom werd afgetapt. Meer aanhoudingen worden momenteel niet uitgesloten.

Het Team Ondermijning Limburg is onderdeel van een gezamenlijke geïntensiveerde aanpak om als overheid de ondermijnende en georganiseerde criminaliteit in Zuid-Nederland op het gebied van de georganiseerde hennepteelt, de productie van synthetische drugs (inclusief dumpingen van drugsafval) een halt toe te roepen.

Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Elke interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden. Het Team Ondermijning Limburg werkt integraal samen met gemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kerkrade | 112 alarmeringen Kerkrade | Goedkoop Tanken in Kerkrade | Supermarkten in Kerkrade | Weerbericht Kerkrade