Aanhouding in onderzoek naar drugslab

donderdag 13 juli 2017

Heerlen - De 43-jarige verdachte is aangehouden in een woning in Heerlen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het drugslab. Na een brandmelding ontdekten agenten dinsdagavond 4 juli in een loods op het terrein een drugslaboratorium. Daarop is de hulp van experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) ingeroepen.

In het onderzoek naar het drugslab dat dinsdagavond 4 juli werd ontdekt na een brand heeft de politie vanmorgen een aanhouding verricht. Het politieonderzoek is nog volop bezig en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

De experts van het LFO zijn, samen met brandweer en politie, een hele dag aan het werk geweest met het ontmantelen van het drugslab. Er werden enkele honderden vaten aangetroffen, variërend van 20 tot 200 liter met in totaal ruim 5.000 liter vloeistof. De vloeistoffen worden nog onderzocht. Duidelijk is dat een gedeelte zoutzuur, een gedeelte afvalstoffen en een deel heldere vloeistof is. Naast de gevulde vaten zijn ook ruim 200 lege vaten aangetroffen. Alle vaten zijn in beslag genomen. Op het terrein is een aantal bodemmonsters genomen. De politie vermoedt dat er sprake is van bodemverontreiniging.Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt het LFO. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. Wordt er chemisch afval gedumpt in Nederland, dan zorgt het LFO voor ondersteuning.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kerkrade | 112 alarmeringen Kerkrade | Goedkoop Tanken in Kerkrade | Supermarkten in Kerkrade | Weerbericht Kerkrade