Goran Bregović & his Wedding and Funeral Band - Concertcyclus | Rodahal Kerkrade

datum: dinsdag 18 juli 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Goran Bregović  his Wedding and Funeral Band - Concertcyclus | Rodahal Kerkrade

Keizer Bregović komt naar Kerkrade!

Muzikant en componist Goran Bregović, die bekend staat als Keizer van de Balkan, mixt traditionele zigeunermuziek met onmiskenbare popklanken. Deze veelzijdige musicus componeerde soundtracks voor films, zocht de samenwerking met rocker Iggy Pop en toert op dit moment met zijn Wedding and Funeral Band over de wereld.

Zowel op zijn platen als live trekt Bregović alle registers open: van stampende rock-n-roll tot melancholische overpeinzingen over het leven. Tango, pop, klassiek, rock. Maar de rode draad in zijn veelomvattende œvre is de zigeunermuziek. Op zijn album Champagne for Gypsies uit 2012 bezingt hij, samen met onder andere de Gipsy Kings en Eugene Hutz van Gogol Bordello, het tragische lot van de zigeuners.

Het is niet alleen tragiek bij Bregović. Een lied als Gas Gas is bijvoorbeeld een onvervalst feestnummer waar zijn publiek stevig op kan dansen. Ook op zijn meest recente album Make Music Not War: Kalasnikov & Kalashnikov uit 2014, waarvoor hij samenwerkte met het Athens Symphony Orchestra, slaat hij zijn luisteraars om de oren met opzwepende Balkanklanken. Bregović bedient zich kortom van een zeer breed palet aan stijlen en emoties.

Dinsdag 18 juli staat Bregović met zijn Wedding and Funeral Band in de Rodahal in Kerkrade. Een unieke kans om de belangrijkste vertegenwoordiger van de Balkan-sound live te zien!

bron: https://www.facebook.com/events/1256711267715218/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Kerkrade | 112 alarmeringen Kerkrade | Goedkoop Tanken in Kerkrade | Supermarkten in Kerkrade | Weerbericht Kerkrade